Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti veya krema
- 1 su bardağı şeker
- Benmari usulü çikolata
Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Tencereye margarini koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayınca içine ununu ,vanilyasını katıp hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz. Pürüzsüz bir görünüm elde edince sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıkıyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kapağını açmadan pişiriyoruz.
- Kreması için krem şanti hariç bütün malzemeleri katip kremamızı hazırlıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp krem şantisini katıp kenara soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca ekler pastaları ortadan ikiye bölüp kremamızı dolduruyoruz.
- Üzerine de benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp isteğe göre süslüyoruz.