Ekler Pasta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su (200ml)
- 100 gram tereyağı (2 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- Toz kremşanti
- 1 büyük paket ülker bitter
- 1 büyük paket ülker sütlü çikolata
- Fıstık
Ekler Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı ve su ocakta eritilir. Bir çimtik tuz atılır ve un ek edilir. Bu halde bir ölçü pişirilir. Hazır olan hamur ortada karıştırarak 10 dakika soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura yumurtalar birer birer kırılarak güzelce karıştırılır. Bu ortada fırını 160 dereceye ayarlayın. Fazla yüksek olmasın derecesi içini çekerek pişmesi lazım.
- Hazırlanan hamur sıkma torbasına alınır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istenilen büyüklükte sıkılır (Ben küçük tercih ettim manzara daha hoş oluyor)
- Fırın ısınınca tepsiyi koyalım.
- Not: Burada çok kıymetli bir püf nokta var. Hamurlar en az 40 dakika fırında kalacak. Üzeri kızarmadan da asla kapağı açmayın. Açarsanız hamurunuz söner.
- Kreması için; süt, un, nişasta, şeker hepsi bir ocağa alınır karıştırarak pişirilir.
- Krema kıvam alınca ve göz göz olunca altını kapatın. Tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ortada karıştırarak 10 dakika soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya toz kremşanti ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
- Fırındaki ekler hamurları yeterlice pişti ve kuruduysa fırından çıkarın. Soğumasını bekleyin.
- Soğuyan ekler hamurunun ortasını kesin. Kremayı doldurun. Üst hamuru evvel çikolataya batırın kremanın üzerine kapatın. Bütün hamurlar bitince artan çikolata ile süsleyin. İsterseniz fıstık tozu ilede renklendirin.
Ekler Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı