![ekler-pastane-usulu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/08/ekler-pastane-usulu.jpg)
Ekler (Pastane Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket kremşanti
- Bitter çikolata
Ekler (Pastane Usulü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kremasını hazırlıyoruz uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurtayı ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
- Kremamız kıvama gelince ocaktan alıp uygun bir kaba dökelim üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tereyağını suyu tencereye koyalım yap eriyince unu ve vanilyayıda koyalım daima karıştıralım kıvam alan hamuru ocaktan alalım ve 10 dakika soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamur teker teker yeterlice yedirelim cıvık üzere olursa mikserle çırpın 4 yumurtayı tıpkı halde teker teker uygunca yediriyoruz.
- Hamuru krema sıkma torbasına doldurup ucunu kesiyoruz pişirme kağıdına fırın tepsisine şeritler halinde sıkalım. En son kenarlarında eğikler olursa parmağınızı su ile düzeltebilirsiniz.
- Yaptığım ölçü 52 adet çıktı benim.
- Ekler hamuru evvelce ısıtılmış 180 derece fırında tam 35 dakika pişiriyoruz pişerken sakın kapağını açmayın şayet açarsanız söner bu sefer olmaz. Pişince fırından alın soğumaya bırakın.
- Soğurken kenarda beklediği kremamızı kremşanti ekleyip çırpıyoruz. Eklerimiz kenarından bıçakla kesip krema dolduruyoruz ben krema torbasına koyup doldurdum isteğe bağlı kaşık yardımıyla koyabilirsiniz.
- Çikolatayı benmari yöntemi eritip 5 dakika bekletip ekleri batıralım sonrada dolaba kaldıralım çikolatalar donsun ve dinlensin en son üzerini beyaz çikolata sosu dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.