Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekler Pastası

Ekler Pastası
0
35

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ekler-pastasi.jpg

Ekler Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin/tereyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
İçi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;
  • Çikolata veya çikolata sosu

Ekler Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce krema için bir tencereye sütü şekeri unu nişastayı yumurtayı koyup pişiriyoruz.
  2. Ardından kremamızı ocaktan alıp dinlendiriyoruz ağzını kapatıp daha sonra hamuru hazırlamak için.
  3. Tereyağı suyu ocağa alıyoruz tereyağı eriyince unu.
  4. Ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz soğuyan hamurumuza yumurtaları güzelce yedirerek karıştırıyoruz hamur hazır olduktan sonra ağzını kapatıyoruz.
  5. Ardından yağlı kağıt serili tepsimize hazırladığımız hamuru poşete koyuyoruz ağzını delip tepsiye düz kısa bir şekilde sıkıyoruz şerit şeklinde ardından böyle tamamlıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
  7. Pişerken fırının kapağını açmayalım lütfen.
  8. Ardından soğumaya bırakıyoruz önceden hazırladığımız krememamıza kremşantiyi ekleyip karıştırın.
  9. Eklerimizi bir kenardan resimde görülen gibi arasından keselim içine hazırladığımız kremamızı ilave edelim daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerine sürelim. Afiyet olsun.
Ekler Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt