Ekler Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin/tereyağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
- Çikolata veya çikolata sosu
Ekler Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce krema için bir tencereye sütü şekeri unu nişastayı yumurtayı koyup pişiriyoruz.
- Ardından kremamızı ocaktan alıp dinlendiriyoruz ağzını kapatıp daha sonra hamuru hazırlamak için.
- Tereyağı suyu ocağa alıyoruz tereyağı eriyince unu.
- Ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz soğuyan hamurumuza yumurtaları güzelce yedirerek karıştırıyoruz hamur hazır olduktan sonra ağzını kapatıyoruz.
- Ardından yağlı kağıt serili tepsimize hazırladığımız hamuru poşete koyuyoruz ağzını delip tepsiye düz kısa bir şekilde sıkıyoruz şerit şeklinde ardından böyle tamamlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Pişerken fırının kapağını açmayalım lütfen.
- Ardından soğumaya bırakıyoruz önceden hazırladığımız krememamıza kremşantiyi ekleyip karıştırın.
- Eklerimizi bir kenardan resimde görülen gibi arasından keselim içine hazırladığımız kremamızı ilave edelim daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerine sürelim. Afiyet olsun.