Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekler

Ekler
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ekler.jpg

Ekler Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 100 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 3 adet yumurta
Muhallebisi İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin
  • 160 gram çikolata (Benmari yöntemi eritelim)

Ekler Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağ hariç bütün gereçleri bir tencerede yoğunlaşana kadar pişirelim.
  2. Yoğunlaşınca vanilya ve tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için derin bir tavada tereyağını eritelim. Eriyen yağın üzerine tuz ve şekeri dökelim karıştıralım.
  4. Akabinde suyu ekleyip çok az kaynatalım. Akabinde azar azar unu ekleyip karıştıralım. Yumuşak bir hamur kıvamı elde edelim. Soğuması için bekleyelim.
  5. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikser yardımıyla çırpalım.
  6. Sıkma torbası yahut elimizle hal verelim. Tepsimize yerleştirelim 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  7. Daha sonra ikiye bölerek ortasına muhallebiyi koyalım. Üzerini ise çikolata ile süsleyelim. Afiyet olsun.
 
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt