Ekler Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 100 gram tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 fiske tuz
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 160 gram çikolata (Benmari yöntemi eritelim)
Ekler Tanımı Yapılışı
- Öncelikle muhallebimizi yapalım. Vanilya ve tereyağ hariç bütün gereçleri bir tencerede yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Yoğunlaşınca vanilya ve tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için derin bir tavada tereyağını eritelim. Eriyen yağın üzerine tuz ve şekeri dökelim karıştıralım.
- Akabinde suyu ekleyip çok az kaynatalım. Akabinde azar azar unu ekleyip karıştıralım. Yumuşak bir hamur kıvamı elde edelim. Soğuması için bekleyelim.
- Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikser yardımıyla çırpalım.
- Sıkma torbası yahut elimizle hal verelim. Tepsimize yerleştirelim 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Daha sonra ikiye bölerek ortasına muhallebiyi koyalım. Üzerini ise çikolata ile süsleyelim. Afiyet olsun.