Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekler

Ekler
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ekler.jpg

Ekler Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 adet büyük uzunluk yumurta (Eğer hamur toparlanmaz görüntüdeki üzere yapışkan bir hal almazsa 1 yumurta daha kırabilirsiniz)
Muhallebi İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 2 doruklu yemek kaşığı un
  • 1 zirveli yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
  • 2 paket sütlü çikolata

Ekler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak muhallebiyi hazırlıyoruz soğuması gerekiyor. Kıvam aldıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenir.
  2. Hamur gereci için su ve yağ ocakta kaynatılır. Kaynayan yağ ve suyun içerisine 1 su bardağı un bir fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. 3-4 dakika kavurulur. Soğumaya bırakılır.
  3. Soğuyan hamura teker teker yumurtalar kırıp güzelce çırpıldıktan sonra öbür yumurta eklenerek hamuru hazırlanır.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbasıyla sıkılır.
  5. 160 derece ısınan fırında 40-50 dakika pişirilir. Kapak hiç açılmaz. 50 dakika sonunda denetim edilir kurumuşsa fırın kapatılır.
  6. Soğuyan hamura muhallebiler doldurulur ve eritilen çikolataya batırılıp soğutulur servis edilir.
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt