
Ekler Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 adet büyük uzunluk yumurta (Eğer hamur toparlanmaz görüntüdeki üzere yapışkan bir hal almazsa 1 yumurta daha kırabilirsiniz)
- 3 su bardağı süt
- 2 doruklu yemek kaşığı un
- 1 zirveli yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket sütlü çikolata
Ekler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak muhallebiyi hazırlıyoruz soğuması gerekiyor. Kıvam aldıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenir.
- Hamur gereci için su ve yağ ocakta kaynatılır. Kaynayan yağ ve suyun içerisine 1 su bardağı un bir fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. 3-4 dakika kavurulur. Soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura teker teker yumurtalar kırıp güzelce çırpıldıktan sonra öbür yumurta eklenerek hamuru hazırlanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbasıyla sıkılır.
- 160 derece ısınan fırında 40-50 dakika pişirilir. Kapak hiç açılmaz. 50 dakika sonunda denetim edilir kurumuşsa fırın kapatılır.
- Soğuyan hamura muhallebiler doldurulur ve eritilen çikolataya batırılıp soğutulur servis edilir.