Ekler Tanımı İçin Gereçler
Ekler hamuru için;
- 200 ml ölçü su bardağı su
- 200 ml ölçü su bardağı un
- 100 ml ölçü su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağ
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt (200 ml) +1 çay bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket cremole
- 50 gram beyaz çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
- 50 gram ruby çikolata
- Benmari metodu eritiyoruz
Ekler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için tereyağ ve su kaynama noktasına gelince unu ekleyip hamur toparlanana kadar karıştıralım.
- Ocağı kapatalım, şekeri ekleyip yedirelim .
- Hamur soğuyunca yumurtaları teker teker çırpıcı yardımıyla yedirelim .
- Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım .
- 170 derecede 10-15 dk pişirelim.
- Kreması için bütün gereçleri karıştırıp pişirelim .
- Soğuduktan sonra bir çay bardağı soğuk süt ile cremoleyi kremaya koyup çırpalım.
- Soğuyan eklerleri bıçak yardımıyla enine keserek içlerine sıkma torbasına aldığımız kremadan sıkıp kapatalım .
- Üzerlerine benmari metodu erittiğimiz çikolatadan bandırarak sürelim.
- Dilediğimiz biçimde süsleyerek form verebiliriz deneyecek olan herkese afiyet şifa olsun.