
Ekler Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ (3 yemek kaşığı kadar )
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı su
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 gram çikolata (Eritilmiş)
- 50 gram beyaz çikolata
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kreması için gereçleri tencereye alıyoruz.
- Ocağın altını açıp karıştırarak pişirip ağırlaşınca ocaktan alıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için;tereyağ ve suyu tencereye alıp eritiyoruz, unu ek edip karıştırıyoruz.
- Toparlanınca kenarı alıp birinci sıcağının çıkmasını bekliyoruz.
- Yumurtaları tek tek ekleyip hamura yediriyoruz.
- Hamuru krema sıkma torbasına koyup bir parmak uzunluğunda tepsiye sıkarak koyuyoruz.
- 180 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz, çıkarıp soğuduktan sonra kenarlarını kesip kremayı içine sıkabilirsiniz.
- Üzeri için benmari adabı erittiğimiz çikolataya ekleri bandırıp soğumaya bırakıyoruz.
- İsteğe nazaran süsleyebilirsiniz
afiyet olsun ????????