Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gr tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 40 gr bitter çikolata
- 50 ml çiğ krema (kıvama göre yavaş yavaş eklenecek)
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
- 50 gr bitter + 50 gr sütlü çikolata
- Antep fıstığı
- Beyaz çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Not: iç kremayı sade yapmak isterseniz tariften kakao ve çikolatayı çıkararak yapabilirsiniz. Ben yarısının içini kakaolu diğer yarısının içini de sade yaptım.
- Öncelikle iç kreması için un, nişasta, şeker, kakao, yumurta sarısı ve sütü bir kapta güzelce karıştır.
- Süzgeçten süzerek tencereye al ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişir.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilin, tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştır.
- Kremayı tabağa al, üzerini streçleyip buzdolabına kaldır.
- En az 4 saat, vaktin varsa 1 gece buzdolabında dinlendir.
- Sonrasında çırpma kabına alıp üzerine toz krem şantiyi ve çiğ kremayı ekleyerek mikserle 4-5dk çırp.
- Burada önemli olan iç kremayı yaparken istediğiniz kıvama göre çiğ krema eklemeniz.
- Hamuru için; tencereye tereyağ ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu ve vanilini ekleyip hızlıca karıştırarak birkaç dakika pişirin.
- 20-30dk soğumaya bırakın ve tamamen soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin.
- Her bir yumurtayı ekledikten sonra iyice karıştırın ve kesinlikle bütün yumurtaları aynı anda eklemeyin.
- Hamuru sıkma torbasına alıp istediğiniz boyuta göre pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine sıkın.
- Parmağınızı ıslatıp uçlarını düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
- Piştikten sonra fırının derecesini 150’ye düşür 10dk bu şekilde kalsın, sonra fırını tamamen kapatıp fırının kapağını arala ve 10dk bu şekilde kalsın, sonrasında çıkarıp soğumaya bırak.
- Hamurları ortadan keserek içine krema sık ve üstlerini benmari usulü erittiğin çikolataya batır.
- Ben üzeri için bitter ve sütlü çikolatayı karışık erittim.
Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı