Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekler

Ekler
0
29

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
ekler.jpg

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 100 gr tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 4 adet yumurta
Kreması için;
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 40 gr bitter çikolata
  • 50 ml çiğ krema (kıvama göre yavaş yavaş eklenecek)
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Üzerinin çikolata sosu için;
  • 50 gr bitter + 50 gr sütlü çikolata
Üzeri için;
  • Antep fıstığı
  • Beyaz çikolata

Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Not: iç kremayı sade yapmak isterseniz tariften kakao ve çikolatayı çıkararak yapabilirsiniz. Ben yarısının içini kakaolu diğer yarısının içini de sade yaptım.
  2. Öncelikle iç kreması için un, nişasta, şeker, kakao, yumurta sarısı ve sütü bir kapta güzelce karıştır.
  3. Süzgeçten süzerek tencereye al ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişir.
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilin, tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştır.
  5. Kremayı tabağa al, üzerini streçleyip buzdolabına kaldır.
  6. En az 4 saat, vaktin varsa 1 gece buzdolabında dinlendir.
  7. Sonrasında çırpma kabına alıp üzerine toz krem şantiyi ve çiğ kremayı ekleyerek mikserle 4-5dk çırp.
  8. Burada önemli olan iç kremayı yaparken istediğiniz kıvama göre çiğ krema eklemeniz.
  9. Hamuru için; tencereye tereyağ ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu ve vanilini ekleyip hızlıca karıştırarak birkaç dakika pişirin.
  10. 20-30dk soğumaya bırakın ve tamamen soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ekleyin.
  11. Her bir yumurtayı ekledikten sonra iyice karıştırın ve kesinlikle bütün yumurtaları aynı anda eklemeyin.
  12. Hamuru sıkma torbasına alıp istediğiniz boyuta göre pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine sıkın.
  13. Parmağınızı ıslatıp uçlarını düzeltin.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
  15. Piştikten sonra fırının derecesini 150’ye düşür 10dk bu şekilde kalsın, sonra fırını tamamen kapatıp fırının kapağını arala ve 10dk bu şekilde kalsın, sonrasında çıkarıp soğumaya bırak.
  16. Hamurları ortadan keserek içine krema sık ve üstlerini benmari usulü erittiğin çikolataya batır.
  17. Ben üzeri için bitter ve sütlü çikolatayı karışık erittim.
Bu ölçülerle 35 tane ekler çıktı.

Ekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt