teknolojiuzmani
FD Üye
Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram margarin
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 3.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket toz krem şanti
- 2 paket sütlü çikolata
Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlayalım, kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye koyup, iyice karıştırıp pişirelim. Ilıyınca toz kremşantiyi ekleyip çırpalım kenara alalım.
- Hamuru için margarini tencereye alıp eritelim su, şeker, tuzu ekleyip karıştıralım kaynamaya başlayınca unu ekleyip, hevla gibi kavuralım. Hamuru pürüz kalmayacak şekilde hazırlayıp, soğumaya bırakalım ara ara karıştıralım.
- Hamurun içerisine yumurtaları teker teker ekleyip, blendrla iyice çırpalım. Kıvamı çok yoğun olursa bir yumurta daha ekleyebiliriz.
- Hamuru sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şekilde sıkalım parmağımızı yağa batırıp, üzerlerini düzeltelim.
- 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Fırının kapağını pişene kadar açmayalım yoksa söner. Pişen hamur buğday rengini almalı.
- Fırından çıkan hamuru oradan ikiye kesip hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.
- Üzeri için; benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz, üzerine çikolata sosu ile süsleyip afiyetle yiyoruz ???? Afiyet olsun.