Ekmek Ortası Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 8-9 bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Süt
- (Ev Üretimi Köfte)
Ekmek Ortası Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle su maya tuz ve şeker karıştıralım.
- Daha sonra sirke ve yoğurdu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek hafif ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 8 eşit modüle bölüp küçük ekmek biçimleri vererek 20 dakikada tepsi mayası yapalım.
- Tepsi mayası olan hamurların üzerine süt sürüp bıçakla çizik atalım.
- Evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında denetimli biçimde pişirelim.
- Fırından çıkan ekmeklerimiz köfte için hazırlar. Köfte için ben bir evvelki tanımımda kullandım köfteleri kullandım lezzetli bir köfte tanımı dilerseniz o tanımdan bakabilirsiniz.(Ev Üretimi Köfte)
- Yanında fırın patates ile servis ettim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.