teknolojiuzmani
FD Üye
Ekmek Değerlendirme Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet lavaş
- 1 iri domates
- 1 kahve fincanı su
- 1 su bardağı yoğurt (Sulu olmasın)
- 1 küçük diş sarımsak (Tercih)
- 100 gram kıyma
- Zeytinyağı (Toplamda 6 yemek kaşığı)
- Tuz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı toz sumak
Ekmek Değerlendirme Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şimdi öncelikle artan ne ekmeğiniz varsa küp doğrayın. ????benim artan ekmeğim lavaş olduğu için küçük ince şerit doğradım.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekik ile ekmekleri kavurun. Hem ısınsınlar hem de yağ ve kekikle tadlansınlar.
- Servis tabağına alın aynı tavada(tek tavada tüm işlem bitecek) rendelenmiş domates, su, tuz, sumak ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını fokurdatıp sos elde edin.
- Pişen bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirin ve karıştırın ki her yeri sosla bulansın.
- Kesede sarımsaklı yoğurdu çırpın ekmeklerin üstüne yayın.
- Kıymayı aynı tavada ???? 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun pişince yoğurdun üstüne yayın.
- Şimdi yine aynı tavada???? 2 yemek kaşığı zeytinyağında pul ve kırmızı toz biberi yakıp altını kapatın. yakmak derken neysen söz ettiğim anlaşılmıştır sanırım ???? değilse biberin rengi yağa geçene kadar ısıtın????.
- Veeeeee bu yağı kıymanın üstüne ???? coslatarak ????dökün. İşte hazır ister ortaya ister porsiyonluk hızlıca hazırlanan enfes bir yemek. Hepinize afiyet olsun ????????????️????????????.