Ekmek Dolması Tarifi Resimli
Resimli Ekmek Dolması Tarifi
Ekmek Dolması Tarifi
imagesekmekdolmasitarifiresimli5ad44195efddb
Malzemeler
• 500 gram kıyma
• 150 gram tereyağı
• 1 adet dolmalık ekmek
• 1 baş soğan
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 su bardağı et suyu
• 1 demet maydanoz
• 1 cay kaşığı karabiber
• 1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Bir gun once alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altından 10 cm capında yuvarlak bir bolum kesilerek cıkartılır ve acılan yerden ekmeğin ici iyice boşaltılır Cıkartılan ekmek ici avucla ovularak ufalanır Bir baş soğan ince ince doğranır ya da kaim bir dişli rende ile rendelenir, eritilmiş 100 gram tereyağında kavrulur Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, sonra karabiber, tuz, 1 su bardağı nohut, ufalanmış ekmek ici katılıp iyice karıştırılır, ocaktan alınır
Hazırlanan ic,oyulmuş ekmeğin icine her tarafını dolduracak bicimde yerleştirilir ve daha once kesilen kapak yerine yerleştirilir Ekmekten daha buyuk bir tencerenin ya da tepsinin zeminine 1 su bardağı nohut yayılır Ekmek dolması kapağı aşağıya gelecek bicimde nohutları ustune konur İcinde 50 gram tereyağı eritilmiş et suyundan iki kepce dolmanın uzerine dokulur ve her tarafı ıslatılır Cok kısık ateşte ağzı kapatılarak bir saat sureyle pişirilir Pişirme sırasında ekmek dolmasının uzerine duzenli aralıklarla et suyu gezdirilir Son kepcedeki et suyu da gezdirildikten sonra ocak kapatılır ve dolma 10 dakikaya kadar dinlenmeye bırakılır
Daha sonra dolma duz bir kaba alınıp pasta dilimleri biciminde kesilerek ılık servis yapılır Yanında yoğurt ya da ayran onerilir
Resimli Ekmek Dolması Tarifi
Ekmek Dolması Tarifi
imagesekmekdolmasitarifiresimli5ad44195efddb
Malzemeler
• 500 gram kıyma
• 150 gram tereyağı
• 1 adet dolmalık ekmek
• 1 baş soğan
• 2 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 su bardağı et suyu
• 1 demet maydanoz
• 1 cay kaşığı karabiber
• 1 cay kaşığı tuz
Yapılışı
Bir gun once alınmış ya da yapılmış dolmalık ekmeğin altından 10 cm capında yuvarlak bir bolum kesilerek cıkartılır ve acılan yerden ekmeğin ici iyice boşaltılır Cıkartılan ekmek ici avucla ovularak ufalanır Bir baş soğan ince ince doğranır ya da kaim bir dişli rende ile rendelenir, eritilmiş 100 gram tereyağında kavrulur Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir, sonra karabiber, tuz, 1 su bardağı nohut, ufalanmış ekmek ici katılıp iyice karıştırılır, ocaktan alınır
Hazırlanan ic,oyulmuş ekmeğin icine her tarafını dolduracak bicimde yerleştirilir ve daha once kesilen kapak yerine yerleştirilir Ekmekten daha buyuk bir tencerenin ya da tepsinin zeminine 1 su bardağı nohut yayılır Ekmek dolması kapağı aşağıya gelecek bicimde nohutları ustune konur İcinde 50 gram tereyağı eritilmiş et suyundan iki kepce dolmanın uzerine dokulur ve her tarafı ıslatılır Cok kısık ateşte ağzı kapatılarak bir saat sureyle pişirilir Pişirme sırasında ekmek dolmasının uzerine duzenli aralıklarla et suyu gezdirilir Son kepcedeki et suyu da gezdirildikten sonra ocak kapatılır ve dolma 10 dakikaya kadar dinlenmeye bırakılır
Daha sonra dolma duz bir kaba alınıp pasta dilimleri biciminde kesilerek ılık servis yapılır Yanında yoğurt ya da ayran onerilir