Ekmek Hamurundan Kolay Pizza (Pratik) Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için;
- 2 tane ekmek hamuru
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Nane göz kararı
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı su
- Ana materyaller
- 150 gram sucuk
- 150 gram salam
- 1 su siyah bardağı zeytin
- Varsa konutunuzda yeşil zeytin isteğe bağlı
- 5 tane sivri biber
- 3 tane kapya biber
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ekmek Hamurundan Kolay Pizza (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurum büyük fırın tepsiye nazaran tepsileriniz küçükse, 2 tepsi yapın ekmek hamurun biri küçük tepsiye oluyor.
- Öncelikle margarini küçük tencereye koyup, eritiyoruz.
- Salçayı da koyup, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Baharatlarını tuzuda ekleyip suyu koyup koyu kıvama gelene kadar kaynatıyoruz.
- Kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tepsiye sıvı yağı döküp, yumurta fırçasıyla her tarafına yayıyoruz.
- Hamuru tepsiye koyup, elimizle tepsinin her tarafını kaplayacak biçimde yayıyoruz.
- Yaydığımız hamurun üzerine salçalı sostan kaşıkla döküp her tarafına yayıyoruz.
- Sonra kaşar hariç, bütün materyalleri hamurun üzerine sırayla koyuyoruz.
- 180 derece ısınmış fırına veriyoruz pizza kızardıktan sonra çıkartıp kaşarı pizzamızın üstüne koyuyoruz her tarafına.
- Sonra fırına verip kaşar peyniri eriyen kadar fırında duruyor.
- Sonra fırından çıkarıp dilimleyip sıcak servis edelim. Afiyet olsun.