teknolojiuzmani
FD Üye
Ekmek Kadayıfı (Leziz Mi Güzel İftar İçin) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
Ekmek Kadayıfı (Leziz Mi Hoş İftar İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hayırlı ramazanlar????????.Önce kekimizle başlıyoruz.
- Bir kaba yumurtaları kırıp şekerle uygunca çırpıyoruz.
- Ardından sütü ekleyip azar azar unu dökelim.
- Kıvama gelince orta uzunluk büyüklüğündeki yağladığımız borcama dökelim.
- Pişirme kağıdı kullanırsanız daha âlâ olur.
- Evde kalmamış
o yüzden sıvı yağ ile yağladım çok şükür soğuyunca kolay çıktı.
- Önceden ısıtılmış fanlı ayarda 175°c de denetimli bir biçimde 25 dk pişirdim.
- Fırından çıkartıp soğumaya bıraktım.
- Soğuyunca ikiye böldüm kekimi bıçakla siz iple de yapabilirsiniz bölme işini.
- Kekim pişerken şerbetimi yapmaya başladım.
- Bir tencereye şekerin evvel 1 çay bardağı kadarını orta ateşte hiç karıştırmadan erittim sonra geri kalan şekeri üzerine atıp karıştırdım.
- Üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte karıştırdım.
- Suyu birinci attığımızda şeker katılaşacak. Dikkatli olun.
- Kısacası karamelize olarak yaptım şerbetimi.
- Şerbet kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
- O sıra kekim çıkmış soğuyordu.
- En son ortasına süreceğim muhallebimi yaptım.
- Biraz ılık olacak muhallebi.
- Bir tencereye unumu şekerimi koyup toz karışımımı karıştırdım.
- Ardından azar azar dikkatlice sütümü koyup orta ateşte devamlı karıştırdım kaynayana kadar.
- Kaynayınca belirli bir kıvama gelince çırpıcı ile karıştırdım ocaktan aldım.
- İkiye böldükten sonra kekimi şerbet ile ıslattım iki tarafını.
- Arasına muhallebimi sürüp üstünü kapatıp geri kalan şerbetimi döktüm.
- Ardından buzdolabında dinlenmeye bıraktım.
- 5-6 saat hatta isterseniz 1 gün dinlendirebilirsiniz☺ afiyet olsun????????❤ yapacaklar emin olsunlar pişman olmayacaklar asıl yapmayanlar pişman.