Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
- Sonra başka materyalleri ekleyip çırpın.
- Yağladığınız tepsinize döküp 170 derecelik fırında 20 dk pişirin.
- Sosun şekeri kısık ateşte karamelize edin.
- Sonra suyunu ekleyip kaynatın ve altını kapatın.
- Muhallebi için hindistan cevizi ve vanilya hariç gereçleri ekleyip pişirin.
- Pişince vanilya hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
- Pişen keki ikiye bölüp alt katına şerbet dökün.
- Sonra muhallebisini dökün ve üst katını kapattıktan sonrada şerbetleyin.
- O halde dinlensin ben üzerini kaymakla süsledim.