Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekmek Kebabı

Ekmek Kebabı
0
16

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
ekmek-kebabi.jpg

Ekmek Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 dilim bayat ekmek
  • 1 kg kuş başı et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
Sosu için
  • 1 su bardağı domates püresi
Üzeri için
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Ekmek Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz.
  2. Ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte et suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Daha sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. 1-2 dk daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
  6. Ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırın tepsisine alıyoruz.
  7. 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  8. Daha sonra kızaran ekmekleri servis tabağına alıyoruz.
  9. Üzerine domates püresini ocakta kaynatıp gezdiriyoruz.
  10. Daha sonra sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi yoğurtun üzerine döküyoruz.
  11. En üstüne tereyağ kızdırıp gezdirip servis yapıyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.
Ekmek Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt