Ekmek Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 dilim bayat ekmek
- 1 kg kuş başı et
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 1 su bardağı domates püresi
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Ekmek Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte et suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- 1-2 dk daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
- Ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırın tepsisine alıyoruz.
- 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra kızaran ekmekleri servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine domates püresini ocakta kaynatıp gezdiriyoruz.
- Daha sonra sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi yoğurtun üzerine döküyoruz.
- En üstüne tereyağ kızdırıp gezdirip servis yapıyoruz.Deneyenlere afiyet olsun.