Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 Türk kahvesi fincanı bulgur
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Nane
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 kuru ekmek
- Biraz tereyağ ve sıvı yağ(ekmek kıtırlarını küp küp doğrayıp fırında kızartıyoruz daha sonra erimiş tereyağında birkaç tıp çeviriyoruz)
Ekmek Kıtırlı Ezogelin Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
- Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede kavrulur.
- Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek kavrulur.
- Üzerine 1lt kadar su ek edilerek pişirmeye bırakılır.
- Başka bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
- 1 yemek kaşığı un kavrulur.
- Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir.
- Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar su ek edilerek kaynatılır.
- Daha sonra baharatlarda eklenerek hazırlanan sos ocaktan alınır ve çorbaya ek edilir.
- Tuzu da eklenerek 1-2 dk kaynatılır.
Not: gerekirse kıvamını ayarlamak için su ek edilebilir. Suyun bir kısmını et suyu kullanabilirsiniz.