Ekmek Poğaça Ortası Püf Püf Yumuşacık Lezzet Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo un
- 1 yumurta
- 1 bardak süt (200 ml)
- 1 paket instant maya
- Yarım bardak sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar su
Ekmek Poğaça Ortası Püf Püf Yumuşacık Lezzet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar bu tanımı uzun vakittir yapıyorum çokta lezzeti oluyor bilhassa tost yaparken lakin bundaki fark gereçler değil hamurun yapılış formu.
- Bütün gereçleri su hariç derin kaba koyuyoruz karıştırıyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar denetimli formda su ekleyerek hamurumuzu yapıyoruz.
- Hamurumuzun üzerine havlu örtüp 45 dk bekletiyoruz.
- 45 dk sonra yine bir iki yoğurup yeniden üzerini örtüp bırakıyoruz.
- 30 dk sonra tekrar yoğurup yeniden üzerini örtüp bırakıyoruz.
- 30 dk sonra yoğurmadan portakal büyüklüğünde koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine 2 tatlı kaşığı unu soğuk su ile karıştırıp boza kıvamına getirip sürüyoruz. İsteyen yumurta da sürebilir.
- 250 derece fırına atıyoruz, üzeri kızarınca çıkartıyoruz ve missssss afiyetler olsun????.