Ekmek Üstü Pizza (Kalan Malzemelerle) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet domates
- 4 dilim sucuk
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar ya da beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 1 biber
- 6 tane çekirdeği çıkarılmış zeytin
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ,karabiber ,kekik ,pul biber
- 5 dilim tost ekmeği ya da kalan bayat ekmekleriniz ya da ekşi mayalı ekmeklerimiz
Ekmek Üstü Pizza (Kalan Malzemelerle) Tanımı Yapılışı
- Bayatlamış ekmekleri ya da ekşi mayalı ise çok ince kesilmiş ekmek lerimizden yeni alınacaksa tost ekmeği tercihiniz olsun (ben ikiye bölerek kullandım, mayalı sağlıklı ekmeklerinden vardı çok ince keserek onlarıda kullandım kalın olursa sert olabilir).
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Tereyağını eritiyoruz içine sıvı yağımızı ek ediyoruz fırça ile ekmeklerimizi üzerini yağlıyoruz artan yağımızı kasemize boşaltıyoruz.
- Domatesimizi zeytinlerimizi sucuklarımızı biberlerimizi küp küp doğruyoruz dolapta bekleyen kalan artan peynirlerimiz var ise onları da harcımızın içine kırıklıyoruz .
- Kaşar kullanacaksanız rende yapabilirsiniz tercihinize kalmış.
- Maydanozlarımızı da doğrayarak karıştırıyoruz .
- 2 yumurtanızı gereçlerin üzerine kırıp yoksa bir tane de olur çay kaşığının ucuyla baharatlarımızı ve tuzumuzu ek edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz.
- Şayet konutta artan yada az kalan farklı gereçler varsa salam sosis haşlanmış mısır zevkinize kalmış neyiniz varsa koyabilirsiniz.
- Fırınınızı evvelce en yüksek derecede ısıtın hazırladığımız materyallerden ekmeklerimizi üzerine ikişer yemek kaşığı hisse edin.
- Harcınız kalırsa eşit ölçüde ekmeklerin üzerine koyarak bitirin.
- Tepsiyi fırının ortasından bir üst gözüne yerleştirin .
- Fırınımızı 200 dereceye getirin .
- 10 dakika üstü kızarana kadar pişirin, denetimli pişirin fırına nazaran müddet değişebilir.
- Ekmeklerin kenarları hafif kızarınca ya da sucuklarınız pişince fırından çıkarabilirsiniz.
- Sıcak olarak servis edin haydi afiyet olsun
.