
Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 – 1, 5 paket un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya (levure boulangère)
- Aldığı kadar su
Ekmek Tanımı Yapılışı
- Paket mayayı alıp su dolu bir taş ıcinde 10dk bekletelim.
- Un ve tuz’u karıştıralım maya ve suyu ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Hamuru bir iki saat dinlenmeye bırakıyorum.
- Daha sonra uygunca kabardıktan sonra alıp iki yahut üç isteğe nazaran modüle ayırıyorum üstüne ıslanmış fırça ile şu geçiyorum ve çizik atıyorum.
- Daha sonra fırın ısısına kadar tekrar bekletiyorum hamuru, ekmekleri evvelden ısıtılmış fırına 230 c de 20 -25 dkka kızarana kadar pişiriyorum.
- Ben fırının altına boş bir borcamda biraz şu koyuyorum ve tepsiyi en alta koyuyorum.
Afiyet olsun.230c* – (chaleur tournante), en alt sırada yaklaşık 20-25 dkka pisiyor.