Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek

Ekmek
0
59

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ekmek-4.jpg

Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 bardak tam buğday unu
  • 2 bardak beyaz un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 bardak ılık su
Üstü İçin
  • 1 kaşık yoğurt

Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Çukur bir kapta maya, ılık su, şeker ve tuz karıştırılır 1-2 dakika içinde kabaran karışıma 5 bardak un yavaşça ek edilir.
  2. Ele hafif yapışan hamur evvel kapta, 5-6 dakika tezgahta yoğurulur.
  3. Tekrar hafif un serpilmiş çukur kap içine konur ve ağzı kapatılır.
  4. 30 dakika sonra uygunca mayalanan hamur 2 kesime ayrılır.
  5. Elimizle hal verip tepsiye alınır. Üstü örtülür.
  6. 10 dakika kadar sonra üstüne yoğurt sürülür. Keskin bir bıçakla çizik atılır.
  7. Evvelce ısıtılmış 200 derecede 35 dakika dikkatli pişirilir.
  8. Tepsinin altına bir kase su kesinlikle konulmalıdır.
  9. Buharda dışı çıtır içi yumuşak olması sağlanır.
  10. Dilimlenerek servis yapılır. Herkese afiyet olsun sağlıklı ve keyifli günler. ????.
 
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt