![ekmek-4.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/21/ekmek-4.jpg)
Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 3 bardak tam buğday unu
- 2 bardak beyaz un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 bardak ılık su
- 1 kaşık yoğurt
Ekmek Tanımı Yapılışı
- Çukur bir kapta maya, ılık su, şeker ve tuz karıştırılır 1-2 dakika içinde kabaran karışıma 5 bardak un yavaşça ek edilir.
- Ele hafif yapışan hamur evvel kapta, 5-6 dakika tezgahta yoğurulur.
- Tekrar hafif un serpilmiş çukur kap içine konur ve ağzı kapatılır.
- 30 dakika sonra uygunca mayalanan hamur 2 kesime ayrılır.
- Elimizle hal verip tepsiye alınır. Üstü örtülür.
- 10 dakika kadar sonra üstüne yoğurt sürülür. Keskin bir bıçakla çizik atılır.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecede 35 dakika dikkatli pişirilir.
- Tepsinin altına bir kase su kesinlikle konulmalıdır.
- Buharda dışı çıtır içi yumuşak olması sağlanır.
- Dilimlenerek servis yapılır. Herkese afiyet olsun sağlıklı ve keyifli günler. ????.