Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekmek

Ekmek
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ekmek.jpg

Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5-2 su bardağı ılık su (350 ml)
  • 4 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
  • 2 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt

Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya, şeker ve ılık su karıştırılarak mayanın erimesi sağlanır. Daha sonra un ve tuz ek edilerek hamur yoğrulur.
  2. Hamur ele yapışan bir hamur olacağı için orta ara düzeltmek için suyla ellerinizi ıslatabilirsiniz. Yoğrulan hamur 40 dakika mayalanmaya bırakılır (Ortamın sıcak olmasına dikkat edilir) mayalandıktan sonra hamuru istenilen büyüklükte kesimlere bölünür.
  3. Bezeler elle yuvarlanarak kenarları daha ince olacak formda rulo haline getirilir. Yapılan rulolar tepsiye yerleştirilir ve 15-20 dakika daha mayalanması için bekletilir (Üzerlerini nemli bezle örterseniz hamurların üstü kurumaz)
  4. Hamurların üzerlerine çırpılmış yoğurt sürülür ve bıçak yahut jilet yardımıyla hamurların üstlerine kesik atılır.
  5. Fırın ısınmadan evvel fırının tabanına ısıya güçlü bir kapta su konulur. Evvelce ısıtılmış 230 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????????????.
Not: Ben iki katı yaptığım için 25 tane hamur elde ettim. Maya olarak yaş maya, un olarak yarısını esmer un yarısınıda buğday unundan kullandım.
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt