Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5-2 su bardağı ılık su (350 ml)
- 4 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya, şeker ve ılık su karıştırılarak mayanın erimesi sağlanır. Daha sonra un ve tuz ek edilerek hamur yoğrulur.
- Hamur ele yapışan bir hamur olacağı için orta ara düzeltmek için suyla ellerinizi ıslatabilirsiniz. Yoğrulan hamur 40 dakika mayalanmaya bırakılır (Ortamın sıcak olmasına dikkat edilir) mayalandıktan sonra hamuru istenilen büyüklükte kesimlere bölünür.
- Bezeler elle yuvarlanarak kenarları daha ince olacak formda rulo haline getirilir. Yapılan rulolar tepsiye yerleştirilir ve 15-20 dakika daha mayalanması için bekletilir (Üzerlerini nemli bezle örterseniz hamurların üstü kurumaz)
- Hamurların üzerlerine çırpılmış yoğurt sürülür ve bıçak yahut jilet yardımıyla hamurların üstlerine kesik atılır.
- Fırın ısınmadan evvel fırının tabanına ısıya güçlü bir kapta su konulur. Evvelce ısıtılmış 230 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????????????.