Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, tuz, şeker, 1 su bardağı un ve süt karıştırılır.
- Sulu hamur elde edilir ve 1-2 saat kenarda bekletilir.
- Köpüren hamur harcı alınır, geri kalan malzemeler eklenerek yoğrulur ve 1 gece (mümkünse) buzdolabında bekletilir.
- Pişirmeden önce 4-6 eşit parçaya bölünür.
- Fırın 220 derecede ısıtılır ve ekmeğin rengi değişinceye kadar 220 derecede pişirilir. (pişirirken bir kap içersinde alt rafına su konulmalıdır ki buhar yaparak pişsin)
- Ekmek kızarmaya başlayınca 200 dereceye alınır.Ortalama 40 dk pişirilir.
Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı