Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 400 ml ılık su
- 30 ml ayçiçek yağı
- 1 silme çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 700 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz, maya ve toz şekeri ekleyip çırpıcı tel ile karıştırıyoruz.
- Ayçiçek yağını da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Elenmiş un ve tuzu denetimli olarak ek ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
- Ilık bir yerde mayalanması için bırakıyoruz. Hamurumuz iki katına çıkınca dörde bölüp, hal veriyoruz.
- Üzerlerini örtüp 10 dakika daha dinlendiriyoruz, bu ortada bir tencerede bir ölçü su kaynatıyoruz.
- Dinlenmiş hamurları tek tek kaynayan suya bırakıp 30-40 saniye bekletiyoruz. Tepsimize fırın kağıdı seriyoruz ve suda kısa periyodik haşladığımız ekmek hamurlarımızı tepsiye alıyoruz, bıçakla üzerini çiziyoruz.
- Önceden 18o derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra üzerine bir bez örtüyoruz.
- Sonra da ne yazık ki yemelere doyamıyoruz. Lakin olsun, can boğazdan gelir. Yapan yiyen herkese afiyet bal şeker olsun.