Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekmek

Ekmek
0
44

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 ml ılık su
  • 30 ml ayçiçek yağı
  • 1 silme çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 700 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Suyu hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz, maya ve toz şekeri ekleyip çırpıcı tel ile karıştırıyoruz.
  2. Ayçiçek yağını da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Elenmiş un ve tuzu denetimli olarak ek ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
  3. Ilık bir yerde mayalanması için bırakıyoruz. Hamurumuz iki katına çıkınca dörde bölüp, hal veriyoruz.
  4. Üzerlerini örtüp 10 dakika daha dinlendiriyoruz, bu ortada bir tencerede bir ölçü su kaynatıyoruz.
  5. Dinlenmiş hamurları tek tek kaynayan suya bırakıp 30-40 saniye bekletiyoruz. Tepsimize fırın kağıdı seriyoruz ve suda kısa periyodik haşladığımız ekmek hamurlarımızı tepsiye alıyoruz, bıçakla üzerini çiziyoruz.
  6. Önceden 18o derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika denetimli olarak pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra üzerine bir bez örtüyoruz.
  7. Sonra da ne yazık ki yemelere doyamıyoruz. Lakin olsun, can boğazdan gelir. Yapan yiyen herkese afiyet bal şeker olsun.
Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt