Ekonomik Ve Lezzetli Fırın Patates Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo patates
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet soğan
- Yarım kilo domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik, tozbiber, kekik
- Yarım çay kaşığı kişniş
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 paket domates püresi
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Ekonomik Ve Lezzetli Fırın Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patates soyulur, yarım ay formunda doğranır.Kararmaması için suda bekletilir.
- Biber çekirdeklerinden ayıklanıp doğranır, soğan ve domates de yarım ay halinde doğranır.
- Patates süzülür, süzülünce karıştıracağımız kaba alınır.
- Doğradığımız tüm sebzeler eklenip karıştırılır.
- Sıvı yağ, tuz baharatlar eklenip karıştırılır, pişireceğimiz kaba boşaltılır.
- Sos gereçleri karıştırılıp üzerine dökülür .
- Evvelce ısıtılmış 200 dereceli fırında patates yumuşayana kadar pişirilir.