Ekşi Kremli Kofte yapılışı
Malzemeler:
1 kg dana kıyması
4 dilim ekmek
12 su bardağı sut
1 su bardağı krem
12 limonun suyu
1 buyuk baş soğan
50 gr tereyağı
2 yumurta
12 kg mantar
1 su bardağı un
12 demet dereotu
12 tatlı kaşığı tarhun
12 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuz
Yapılışı:
Ekmeklerin kabuk kısımlarını cıkarıp sut ile ıslatın Soğanı kıyın Tavada 50 gr tereyağını eritip soğanları icine atın, saydamlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun ve ateşten alarak soğumaya bırakın
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın ve sarılarını bir parca cırpın Yumurtanın beyazlarını ise karbeyazoluncaya kadar cırpın ve bir kenara bırakın
Ekmekleri sıkarak sutten cıkarın Dereotunu temizleyip kıyın
Derin bir kaba kıymayı koyup icine kavrulmuş soğanları, cırpılmış yumurta sarılarını, ekmekleri, dereotunu, tarhunu, karabiberi ve tuzu koyarak iyice yoğurun Daha sonra cırpılmış yumurta beyazını kofte harcına ekleyerek tekrar yoğurun ve kucuk yuvarlak kofteler hazırlayın
Geniş bir tavada kalan tereyağının yarısını sıvıyağ ile kızdırın Hazırladığınız kofteleri una bulayın ve kızgın yağda cevirerek kızartın
Kremin icine yarım limonun suyunu koyup bir catalla hafifce cırparak karıştırın ve bir kenara bırakın
Mantarları yıkayın ince ince dilimleyin
Kofteleri pişireceğiniz tencereye kalan tereyağını koyup kızdırın Mantarları icine atarak biraz cevirin Kızarmış kofteleri ve ekşi kremi mantarların uzerine ekleyip tuzunu ve karabiberini kontrol edin
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını yarım kapatarak cok hafif ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakın Daha sonra yanında patetes puresi ile servis yapın
Malzemeler:
1 kg dana kıyması
4 dilim ekmek
12 su bardağı sut
1 su bardağı krem
12 limonun suyu
1 buyuk baş soğan
50 gr tereyağı
2 yumurta
12 kg mantar
1 su bardağı un
12 demet dereotu
12 tatlı kaşığı tarhun
12 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuz
Yapılışı:
Ekmeklerin kabuk kısımlarını cıkarıp sut ile ıslatın Soğanı kıyın Tavada 50 gr tereyağını eritip soğanları icine atın, saydamlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun ve ateşten alarak soğumaya bırakın
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın ve sarılarını bir parca cırpın Yumurtanın beyazlarını ise karbeyazoluncaya kadar cırpın ve bir kenara bırakın
Ekmekleri sıkarak sutten cıkarın Dereotunu temizleyip kıyın
Derin bir kaba kıymayı koyup icine kavrulmuş soğanları, cırpılmış yumurta sarılarını, ekmekleri, dereotunu, tarhunu, karabiberi ve tuzu koyarak iyice yoğurun Daha sonra cırpılmış yumurta beyazını kofte harcına ekleyerek tekrar yoğurun ve kucuk yuvarlak kofteler hazırlayın
Geniş bir tavada kalan tereyağının yarısını sıvıyağ ile kızdırın Hazırladığınız kofteleri una bulayın ve kızgın yağda cevirerek kızartın
Kremin icine yarım limonun suyunu koyup bir catalla hafifce cırparak karıştırın ve bir kenara bırakın
Mantarları yıkayın ince ince dilimleyin
Kofteleri pişireceğiniz tencereye kalan tereyağını koyup kızdırın Mantarları icine atarak biraz cevirin Kızarmış kofteleri ve ekşi kremi mantarların uzerine ekleyip tuzunu ve karabiberini kontrol edin
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını yarım kapatarak cok hafif ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakın Daha sonra yanında patetes puresi ile servis yapın