Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek
0
97

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
eksi-mayali-ekmek-4.jpg

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ekşi maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 500 gram istenilen un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Ekşi maya üretiminden başlayalım.Yarım çay bardağı içme suyunu ve 1 çay bardağı unu cam bir kavonozda her gün tıpkı ölçüyle tahta kaşıkla karıştırıp ekşitiyoruz. 10. Günün sonunda mayamız ekmek üretimi için hazırdır.
  2. Ekmek üretimine geçelim:Öncelikle 1 su bardağı ekşi mayamızı 2 su bardağı ılık su ile karıştırıp yaklaşık yarım saat bekliyoruz.
  3. Yarım saatin sonunda 1 tatlı kaşığı tuzu ve unumuzu denetimli bir biçimde ek edip hamuru yoğuralım. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  4. Yoğurduğumuz hamuru streçleyip üzerini örtüp 1 saat ılık bir ortamda bekletiyoruz.
  5. 1 saat sonra elimizi ve mutfak tezgahını ıslatıp hamurumuzu tam tıp atacak formda katlıyoruz. Yani 4 tarafından içine hakikat katlıyoruz. Bu süreci her saat başında 4 kez tekrarlıyoruz.
  6. Yuvarlak bir kabın içine bezimizi seriyoruz.
  7. İçine biraz un serpip hamurumuzu koyuyoruz.
  8. Üstüne poşet geçirip 1 gece dolapta soğuk fermente yapıyoruz.
  9. Sabah fırınımızın içine ısıya sağlam bir kaba su doldurup koyuyor ve fırını 240 dereceye getiriyoruz. Fırın alt üst ayarda(fansız) ısınıyor.
  10. Hamurumuzu yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip üstüne fırça yardımıyla su sürüyoruz ve akabinde fırına sürüyoruz. 25 dakika 240 derece alttan 2. Rafta ekmeğimizi pişiriyoruz.
  11. 25 dakika dolduktan sonra dereceyi 200 dereceye düşürüp 35 dakika daha pişiriyoruz.
  12. Pişen ekmeği 1 saatin sonunda fırından çıkarıp soğuması için telin üzerine bırakıyoruz yaklaşık 1, 5 saat hiç ellemiyoruz ki ekmeğimiz kendine gelsin. Yalnızca sabırlı olmak lazım yoksa kendi ekmeğinizi çarçabuk yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 200 gram ekşi maya350 gram su300 gram beyaz un200 gram tam buğday unu10 gram tuz Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unları ve tuzu yoğurma kabında karıştırıyoruz. Ekşi maya ve suyu karıştırıp bir kaşıkla unu yavaş yavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 3.5-4 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 paket ekşi mayaTuz Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Ilık suyumuzu ve eksi mayayı döküyoruz. Tuzu mayaya değdirmeden unun üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı esmer un2 buçuk su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal30 gram ekşi maya kuru Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu uygun kaba alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Esmer Unla Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı esmer un2 buçuk su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz30 gram ekşi maya kuru Esmer Unla Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu uygun kaba alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı tuzu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 500 gram (4,5 su bardağı) un35 gram ekşi maya300 ml (1,5 su bardağı) ılık su20-30 ml (2-3 yemek kaşığı) zeytinyağı10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) tuz10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) toz şeker Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt