Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3.5-4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket ekşi maya
- Tuz
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına unu alıp ortasını açıyoruz.
- Ilık suyumuzu ve eksi mayayı döküyoruz.
- Tuzu mayaya değdirmeden unun üzerine serpiştiriyoruz.
- Malzemeleri karıştırıp çok katı olmayacak şekilde yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp kabarmaya bırakıyoruz.
- Benim hamurum yaklaşık 6-7 saatte kabardı.
- Hamurumuzu biraz daha yoğurup ele yapışmayacak bir kıvam elde ediyoruz.
- Yuvarlak bir borcama kepek veya mısır unu serpip biraz fırın da ısıtıyoruz.
- Hamurumuzu sıcak tepsiye koyup önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı