Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek
0
61

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
eksi-mayali-ekmek.jpg

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram ekşi maya
  • 350 gram su
  • 300 gram beyaz un
  • 200 gram tam buğday unu
  • 10 gram tuz

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unları ve tuzu yoğurma kabında karıştırıyoruz.
  2. Ekşi maya ve suyu karıştırıp bir kaşıkla unu yavaş yavaş karıştırarak hamur haline getiriyoruz.
  3. Masa veya tezgahı yağlayarak hamuru masaya alıyoruz ortadan kedi taşır gibi kaldırıp alt tarafını masaya hızlıca indirip üst tarafı üstten katlıyoruz bu işlemi 7-8 defa yapıyoruz.
  4. Hamuru yağlı bir kaba alıp sıcak bir ortamda yarım saat üstü kapalı mayalandırıyoruz.
  5. 4 defa her yarım saat sonunda hamuru katlıyoruz.
  6. 2 saat sonunda un serpilen masaya hamuru kare şeklinde açıp alttan üstten ortaya doğru katlayıp düz şerit haline getiriyoruz sonra sabit ucundan tuşa gibi sarıp hamuru top hale getiriyoruz ve soğuk mayalanma için üstüne un serpip buzdolabına alıyoruz.
  7. Ertesi gün dolaptan çıkarıp ışıyana kadar sıcak bir ortama bırakıyoruz.
  8. İyice kabarınca 250 derece ısıtılmış bir fırında ısıtılmış döküm tencere veya borcama alıp yarım saat kapalı yarım saat kapaksız ve 200 dereceye indirerek pişiriyoruz .
  9. Yarım saat sonra 150 dereceye alıp 15 -20 dk daha pişirip çıkarıyoruz ve bir örtü ile sarıyoruz.
  10. İlk gün kesilmezse daha iyi olur. Afiyet olsun.
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 350 gram buğday unu150 gram tam buğday unu100 gram aktif ekşi maya10 gram kaya tuzu350 gram su Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle unları ve suyu karıştırıp yaklaşık yarım saat hamuru dinlendirdim. Ardından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ekşi maya2 su bardağı ılık su500 gram istenilen un1 tatlı kaşığı tuz Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı Ekşi maya üretiminden başlayalım.Yarım çay bardağı içme suyunu ve 1 çay bardağı unu cam bir kavonozda her gün tıpkı ölçüyle tahta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı esmer un2 buçuk su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal30 gram ekşi maya kuru Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu uygun kaba alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Esmer Unla Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı esmer un2 buçuk su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz30 gram ekşi maya kuru Esmer Unla Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu uygun kaba alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı tuzu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Ekşi Mayalı Mor Ekmek Tanımı İçin Gereçler 500 gram nora – mor un325 ml su10 gram tuz150 gram yaş maya Ekşi Mayalı Mor Ekmek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un ve su karıştırılarak hazırlanan hamur, üzeri örtülerek 60-90 dakika dinlendirilir (Suyun bir ölçüsü tuzu ıslatmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt