Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı normal un
- 1.5 su bardağı su
- 1 beze ekşi maya
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeler yoğurulur mayalanmaya bekletilir.
- Su miktarı una göre değişiklik gösterebilir kontrollü yoğurmakta fayda var.
- Mayalanma işlemi olduktan sonra hamur tepsiye alınır ve yaklaşık 30 dakika tepsi mayası yaptırılır.
- Fırının pişirme özelliğine göre 55 dk 1 saat kadar kontrollü pişirilir.
- Ben alt üst özellikte 180 derecede 55 dakika pişirdim.
- Turbo fan özelliğinde 1 saat 200 derecede pişiriyorum.Fotoğraflarda kabarma boyutunu el ölçüsü ile görebilirsiniz.