Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşi Mayalı Köy Ekmeği

Ekşi Mayalı Köy Ekmeği
0
44

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
eksi-mayali-koy-ekmegi.jpg

Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

• 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı normal un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 beze ekşi maya
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz

Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm malzemeler yoğurulur mayalanmaya bekletilir.
  2. Su miktarı una göre değişiklik gösterebilir kontrollü yoğurmakta fayda var.
  3. Mayalanma işlemi olduktan sonra hamur tepsiye alınır ve yaklaşık 30 dakika tepsi mayası yaptırılır.
  4. Fırının pişirme özelliğine göre 55 dk 1 saat kadar kontrollü pişirilir.
  5. Ben alt üst özellikte 180 derecede 55 dakika pişirdim.
  6. Turbo fan özelliğinde 1 saat 200 derecede pişiriyorum.Fotoğraflarda kabarma boyutunu el ölçüsü ile görebilirsiniz.
Ekşi Mayalı Köy Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 1 paket eşki pakmaya1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı zeytinyağı300 ml ılık suAldığı kadar un Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Maya, tuz ve suyu tel ile bir dakika kadar çırpalım ve elimize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler 400 gr tam çavdar unu340 gram su8 gr tuz200 gr ekşi maya25 gr keten tohumu20 gr ayçekirdeği1 yemek kaşığı pekmez Ekşi Mayalı Tam Çavdar Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Karıştırma kabına bütün gereçleri ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Ekşi Mayalı Organik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı ekşi maya2 kilo beyaz un500 gr ruşeymi unu500 gram kepekli un2 yemek kaşığı tuzEle yapışmayacak kıvama gelene kadar su (Not: suyu kontrollü koyalım) Ekşi Mayalı Organik Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tüm un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Ekşi Mayalı Ekmekçikler Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağından iki parmak fazla ılık su1 tatlı kaşığı şeker1 tepeleme tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket ekşi maya (Marketlerde satılan hazır ekşi maya ) veya 1 yemek kaşığı normal kuru maya.5,5 – 6 su bardağı un ( 5,5 su bardağından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 350 gram buğday unu150 gram tam buğday unu100 gram aktif ekşi maya10 gram kaya tuzu350 gram su Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle unları ve suyu karıştırıp yaklaşık yarım saat hamuru dinlendirdim. Ardından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt