Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Mayalı Simit Pizza

Ekşi Mayalı Simit Pizza
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
eksi-mayali-simit-pizza.jpg

Ekşi Mayalı Simit Pizza Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı tam buğday unu (450 gr)
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram etkin ekşi maya
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı su (tuzu eritmek için)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su (pekmezli karışım için)

Ekşi Mayalı Simit Pizza Tanımı Yapılışı

  1. Su ve faal ekşi mayayı kaseye ekleyip karıştırıyoruz. (aktif ekşi mayanın hazırlık sürecine daha evvelki ekşi mayalı ekmek paylaşımlarımızdan bulabilirsiniz. )
  2. Akabinde 2 su bardağı unu ekleyip önce spatula ile karıştırdıktan sonra elimizle (veya mikser) yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Ele yapışmayan ve çok da sert olmayan bir kıvam alana kadar kalan 1 su bardağı unu azar azar hamura yediriyoruz.
  4. Çok az un serpili tezgahta 2 dk daha yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Zeytinyağı ile yağladığımız kaseye hamuru koyup üzerini streçle sararak önce 1 saat oda sıcaklığında sonra buzdolabında 10-12 saat dinlendiriyoruz.
  6. Simit hamurunu oluşturduktan sonra hamurları dilediğiniz büyüklükte bezelere bölüp paylaştığımız görseldeki üzere şekil veriyoruz.
  7. Önce pekmeze daha sonra kavrulmuş susamlara batırıp tepsi mayası için bir süre dinlendiriyoruz.
  8. Fırın tepsisindeki mayalanma süreci bittiğinde hamurların kenarlarından elimizle bastırarak ortalarını çukurlaştırıyoruz (hamuru yırtmadan????).
  9. Çukurlaştırdığımız kısımlara dilediğiniz materyalleri (biz kırmızı biber, yeşil biber, domates ve kaşar peyniri kullandık????) yerleştirip önceden ısıtılmış alt üst fan açık 220 derecelik fırında 15-20 dk pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz????????.
 

Similar threads

Pizza Uzadıkça Uzayan Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 yemek kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı şekerYarım yemek kaşığı tuz1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su4 yemek kaşığı zeytinyağıPizzanın altına serpmek için 2 yemek kaşığı mısır unu (Evde varsa) Pizza sosu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Taze Peynirli Simit Poğaça Tanımı İçin Materyaller 250 ml ılık süt4 su bardağı un1 yumurta1 paket mayaYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzPeynir Üzeri için; 2 yemek kaşığı pekmezYarım çay bardağı suSusam Taze Peynirli Simit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Simit Pizza Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağıYaklaşık 4,5-5 su bardağına yakın un (unu dikkatli koyalım) Üzeri için; 1 yemek kaşığı dolusu pekmez1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 125 gr tereyağı (yarım paket oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep (seviyorsanız)1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tozşeker1 pkt. kabartma tozu3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Süt Simidi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı kuru maya5 su bardağı kadar alabildiğine unYarım su bardağı sıvı yağ Üzeri için Kavrulmuş susam3 yemek kaşığı pekmez1 su bardağı su Süt Simidi Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt