bilgisayarci
FD Üye
Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı esmer un
- 2 buçuk su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 30 gram ekşi maya kuru
Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu uygun kaba alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı tuzu zerdeçalı koyup karıştıralım suyu yavaş yavaş koyup hamuru yoğuralım ele yapışmayacak hamur yoğrulur.
- 30 dakika bekletilir elimizi yağlayalım hamurun havasını alalım 20 dakika daha bekletelim sonra masaya alıp açalım. Uçlarından içeri doğru katlayalım 20 dakika daha bekletelim.
- Bu işlemi toplamda 5 kez yapıyoruz sonra borcama alıp üstüne un serpip üstünü kapatıp buzdolabına koyalım.
- 10 saat kalacak sonra alıp tezgaha alalım havasını alıp şekil verelim altına yağlı kağıt serelim.
- Ekmeğimize şekil verip üstüne un serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir yarım saat sonra ayarı düşürelim 140 benim 1 buçuk saatte pişti.