Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk patates
- 1 tane mor soğan
- 1 tane beyaz soğan
- 5-6 adet mantar
- 6-7 kısım maydonoz
- 2 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- Yarım limon suyu
- 1.5 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz
Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler halka halka doğranır. Soğanlar yarım ay halinde piyazlık doğranır.
- Mantarlar yarım ay biçiminde doğranır ve limonlu suda biraz bekletilir. Çok küçükse doğramayabilirsiniz. Maydanozlar ince kıyılır.
- Tavaya patates kızartmak için sıvı yağ alınır. Doğranan patatesler altın sarısı olana kadar çevrilerek kızartılır ve kağıt havlu üstüne alınır.
- Mantarlar yağda kavrulmaya başlanır. Suyunu çektiğinde karartmadan çabucak ezilmiş sarımsak eklenir ve birkaç dakika daha kavrulup alınır.
- Soğan tıpkı yağda 3 dakika sotelenir ve alınır (Dilerseniz sotelemeden koyabilirsiniz)
- Sos için; geniş bir kaseye ya da tepsiye biber salçası koyulur ve üzerine zeytinyağı eklenerek karıştırılıp açılır. Daha sonra nar ekşisi ve baharatlar eklenip düzgünce karıştırılır.
- Sosun içine patatesler, mantarlar, kıyılmış maydanoz ve soğan eklenerek sos hepsine uygunca yedirilir. En son üzerine tuz gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun ????????