Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi

Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
eksi-soslu-et-balik-yani-mezesi.jpg

Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 tane mor soğan
  • 1 tane beyaz soğan
  • 5-6 adet mantar
  • 6-7 kısım maydonoz
  • 2 diş sarımsak
Sosu için;
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1.5 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Tuz

Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesler halka halka doğranır. Soğanlar yarım ay halinde piyazlık doğranır.
  2. Mantarlar yarım ay biçiminde doğranır ve limonlu suda biraz bekletilir. Çok küçükse doğramayabilirsiniz. Maydanozlar ince kıyılır.
  3. Tavaya patates kızartmak için sıvı yağ alınır. Doğranan patatesler altın sarısı olana kadar çevrilerek kızartılır ve kağıt havlu üstüne alınır.
  4. Mantarlar yağda kavrulmaya başlanır. Suyunu çektiğinde karartmadan çabucak ezilmiş sarımsak eklenir ve birkaç dakika daha kavrulup alınır.
  5. Soğan tıpkı yağda 3 dakika sotelenir ve alınır (Dilerseniz sotelemeden koyabilirsiniz)
  6. Sos için; geniş bir kaseye ya da tepsiye biber salçası koyulur ve üzerine zeytinyağı eklenerek karıştırılıp açılır. Daha sonra nar ekşisi ve baharatlar eklenip düzgünce karıştırılır.
  7. Sosun içine patatesler, mantarlar, kıyılmış maydanoz ve soğan eklenerek sos hepsine uygunca yedirilir. En son üzerine tuz gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun ????????
Ekşi Soslu Et Balık Yanı Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler 3 adet orta uzunluk patlıcan2 adet kapya biber4 adet yeşil biber3 adet domatesBiraz maydanozBiraz dere otu1.5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberYarım çay bardağı zeytinyağı Üzeri ve sosu: 3-4 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Soslu Pırasa Mezesi (Evdeki Malzemeler) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet pırasa1 tane büyük boy havuç4 yemek kaşığı zeytinyağıYarım su bardağı suTuz Sosu: 1 su bardağı süzme yoğurt ya da katı yeri3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı sumak Üzeri : 1 tutam dere otu ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Mantarlı Domates Soslu Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 600 gram kuzu veya sığır eti1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı2 tane soğan350 gram taze mantar3 adet yeşil biber1 adet kapya biber1.5 su bardağı domates konserve (veya o kadar domates)2 diş sarımsakYarım yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Ve Taze Soğanlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Tavuk için; 1 adet tavuk göğsü1 adet kemiksiz tavuk but2 adet kapya biber6 adet kıl biber4 çorba kaşığı nişasta4 çorba kaşığı ketçap8 çorba kaşığı pekmez3 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı pul biber2 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Müthiş Soslu Karnabahar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler Küçük 1 çiçek karnabahar4 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı mayonez2 diş sarımsak1 tutam dereotu2 yemek kaşığı haşlanmış mısırTuz Sosu için; Yarım kuru soğan1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı sıvı yağÇay kaşığının ucu ile; kimyon, köri, pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
858,477Konular
981,282Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt