Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 200 gram mantar
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Şayet var ise birer tane kapya, çarliston biber(ben tanımı çekerken yoktu eklemedim. )
- 1 tatlı kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı pekmez (bende üzüm pekmezi vardı )
- 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğu nişasta, tuz, sıvıyağ ile karıştırın.
- Daha sonra tavukları tavada kızartın yahut soteleyin.
- Daha sonra tavukları bir tabağa alın ve tavaya tereyağ, mantar, kırmızı biber ekleyip kavurun.
- Akabinde susamı ekleyin ve birkaç sefer karıştırın.
- En son tavukları da ekleyin.
- Bu ortada sos gereçlerini bir kapta güzelce karıştırıp tavadaki gereçlerin üzerine ekleyin. Afiyet olsun .