Ekşili Etli Köfte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası ya da domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Biraz karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 diş sarımsak
- Kemikli et
- 2 litre su
- 5 adet limon tuzu yahut yarım limon (Ekşi ölçüsü isteğe bağlı)
Ekşili Etli Köfte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kemikli etleri düdüklüye koyun ve pişmeye bırakın. İnce bulgura 2 su bardağı sıcak suyu katın ve ağzını kapatın 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Daha sonra irmiği, yumurta, un, tuz, kimyon, salçayı güzelce karıştırın yoğurmaya başlayın. Yoğururken yanınıza sıcak suyu alın çok sertse ıslatarak yoğurun macun kıvamına yakın kıvam elde edin.
- Daha sonra tepsiyi hafif unlayın köfteleri ben misket büyüklüğünde yuvarladım. Yuvarlarken ortada elinizi hafif ıslatın yapışmasın.
- Tencereye yağı ve salçayı koyup güzelce kavurun. Daha sonra baharatlarıda tencereye koyun. Kısa bir karıştırın baharatlar yanmasın.
- Sonra haşladığınız etleri de içine katıp bir dakika ateşte çevirin. Et suyunu, limon tuzunu ve tuzunu da koyun.
- Kaynamaya başlayınca yaptığınız köfteleride yavaş yavaş koyun, 10 dk kaynatın. Köftelerin piştiğine bakın. Yalnız çok karıştırıp, köfteleri parçalamayın. Afiyet olsun.