Ekşili Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet kabak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük uzunluk soğan
- 5-6 adet kuru domates
- 1 tane domates rendelenecek
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağ
- Tuz
- 5 diş sarımsak
- 1, 5 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Ekşili Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinyağında doğradığımız soğanları kavuruyoruz ıslatmış olduğumuz kuru domatesleri doğrayıp ek ediyoruz. Karıştırmaya devam.
- Salçamızı ek ediyoruz.
- Kabakları ek edip biraz kavuruyoruz. Nohutu 2-3 damla limon suyunu tuzunu ek edip üzerini geçmeyecek kadar sıcak koyuyoruz.
- Evvel yüksek ateşte kaynatıp sonra kısık ocakta kabaklar pişene kadar pişiriyoruz.
- Servis yaparken limon suyu nane rendelenmiş sarımsakları karıştırıp sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun. ( ben kabakların kabuklarını soymadım pişince dağılmasın diye daha canlı kaldı siz çatalla çizik yada soyabilirsiniz)????.