Ekşili Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için
- 9 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 kase un
- 1 büyük kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çorba kaşığı kuru reyhan
- 2-3 tane orta boy patlıcan
- 1 büyük domates
- 2 tane biber
- 1 kaşık biber salçası dolu dolu
- 1 kaşık domates salçası
- 2 yemek kaşığı sumak
- Yağ
Ekşili Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftenin hazırlanışı için önce bulgur geniş bir leğene alınır üzerine sumak eklenir.
- Daha sonra sıcak su ile ıslatılan bulgur dinlenmeye bırakılır. Büyük bir soğan rendelenir.
- Rendelenen soğanın yarısı bulgura koyulur (Diğer yarısı sosu için ayrılır)
- Bulgur soğuyunca tuz, toz biber ve un eklenerek iyice harmanlanır.
- Daha sonra bir kaseye su koyulur el ıslatılarak bulgur iyice yoğrulur.
- İyice toparlanıp macun kıvamına gelince misket büyüklüğünde köfteler yapılır bir kenara alınır.
- Sosu için önce patlıcanları minik küpler halinde doğruyoruz.
- Daha sonra biber ve domateside minik minik doğuruyoruz.
- Hepsi hazır olunca geniş bir tencereye göz kararı yağ koyuyoruz.
- Sırasıyla önce biber ve rendelenen soğanı kavuruyoruz.
- Daha sonra salça ekliyoruz salçada biraz kavrulunca patlıcanları ekliyoruz.
- Domates, sumak ve toz biber ekleyip üzerine göz kararı sıcak su ekliyoruz.
- Patlıcanlar hafif piştikten sonra köfteleri ekliyoruz.
- Köfteleri dağıtmamak için çok karıştırmayalım. Köftelerde piştikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
Ekşili Köfte (Elazığ Yöresel) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı