Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşili Kurabiye

Ekşili Kurabiye
0
26

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
eksili-kurabiye.jpg

Ekşili Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket toz limonlu lezzo
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Un kalitesine göre)
Üzerine;
  • Pudra şekeri

Ekşili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak yumurta ve şekeri düzgünce olağan çırpıcı ile çırpalım, kremsi bir kıvam alınca un ve kabartma tozu hariç öbür tüm malzemeyi ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Daha sonra kabartma tozunu ekleyip, unu ise denetimli bir biçimde ekleyelim hafif yumuşak bir hamur elde edilir ve yeterlice yoğuralım ve hamurumuzun üstünü örterek yaklaşık bir 10 dakika kadar dinlendirelim.
  3. Bu daha bir lezzet veriyor bana nazaran vaktiniz yoksa dinlendirmeye de bilir siniz ve hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayım ben yuvarladıktan sonra hafif çok az bir şey iki elimin ortasında eziyorum, bu onu daha kıtır yapıyor inceldiği için hamur bitene kadar devam edelim.
  4. Sonra pudra şekerine bulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve üzerlerine keskin bir bıçakla çizikler atalım. 170 derece fırında yaklaşık 15 yada 20 dakika pişirelim siz fırınınıza nazaran ayarlayın. Üstü beyaz kalacak zira deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Ekşili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt