Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşili Kuru Dolma (Karışık)

Ekşili Kuru Dolma (Karışık)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
eksili-kuru-dolma-karisik-1.jpg

Ekşili Kuru Dolma (Karışık) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuru biber patlıcan kabak vs.
  • Pirinç (Her adet kuruya 1 yemek kaşığı)
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme değil)
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sumak
  • Sıcak su

Ekşili Kuru Dolma (Karışık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuru dolmalıkları dağılmasına müsade etmeden kontrollü olarak 10 dakika falan haşlayalım ve soğuk suya alıp süzelim.
  2. Daha sonra iç harcı için; sıvı yağı tencereye alıp, üzerine soğanları yemekleri doğrayıp, güzelce kavuralım.
  3. Kavrulduktan sonra salçaları ekleyelim, onlarıda kavuralım.
  4. Kavrulan harcın için,e yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve onuda kavuralım ve üzerine 1yemek kaşığı şekerimizi ilave edelim.
  5. Sonrasında üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyip, bir limonun suyunu sıkıp istediğiniz eksikliğe göre nar ekşisi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı suyunu çektirin.
  6. Pirinçler hafif diri kalabilir çünkü bütünleşince tekrar ocakta pişecek.
  7. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  8. Son olarak ince kıydığımız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştıralım ve harcımız hazır ????????
  9. Şimdi dolmamızı doldurma vakti çok tepeleme doldurulmayacak bir parmak boşluk bırakılarak hafif yassı bırakılarak dizilecek.
  10. Ben doldurduğum dolmaları bir tepsiye koyup harç hazırladığım tencere boşalınca onun içine diziyorum ki harcın sosuda dolmalara geçsin.
  11. Dolmaları dizince tencerenin yarısına kadar sıcak su koyup üzerine tuz ekip üzerine tabak kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte içi tamamen pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????????
Ekşili Kuru Dolma (Karışık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt