elektronikci
FD Üye
Ekşili Kuru Dolma (Karışık) Tarifi İçin Malzemeler
- Kuru biber patlıcan kabak vs.
- Pirinç (Her adet kuruya 1 yemek kaşığı)
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1yemek kaşığı domates salçası
- 1 domates rendesi
- 1 limon suyu
- Nar ekşisi
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme değil)
- Kimyon
- Kuru nane
- Karabiber
- Tuz
- Sumak
- Sıcak su
Ekşili Kuru Dolma (Karışık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru dolmalıkları dağılmasına müsade etmeden kontrollü olarak 10 dakika falan haşlayalım ve soğuk suya alıp süzelim.
- Daha sonra iç harcı için; sıvı yağı tencereye alıp, üzerine soğanları yemekleri doğrayıp, güzelce kavuralım.
- Kavrulduktan sonra salçaları ekleyelim, onlarıda kavuralım.
- Kavrulan harcın için,e yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve onuda kavuralım ve üzerine 1yemek kaşığı şekerimizi ilave edelim.
- Sonrasında üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ekleyip, bir limonun suyunu sıkıp istediğiniz eksikliğe göre nar ekşisi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı suyunu çektirin.
- Pirinçler hafif diri kalabilir çünkü bütünleşince tekrar ocakta pişecek.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatıp baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Son olarak ince kıydığımız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştıralım ve harcımız hazır ????????
- Şimdi dolmamızı doldurma vakti çok tepeleme doldurulmayacak bir parmak boşluk bırakılarak hafif yassı bırakılarak dizilecek.
- Ben doldurduğum dolmaları bir tepsiye koyup harç hazırladığım tencere boşalınca onun içine diziyorum ki harcın sosuda dolmalara geçsin.
- Dolmaları dizince tencerenin yarısına kadar sıcak su koyup üzerine tuz ekip üzerine tabak kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte içi tamamen pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????????