
Ekşili Kuru Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 20 adet kuru dolma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 cay kaşığı sumak
- 1 cay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- Yarım kaşık salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Ekşili Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patlıcanlarımızı 10 dk haşlayalım.
- Akabinde soğanı ve salçayı kavurup pirinçleri ek edip baharatlarını atalım ve biraz pişirelim.
- Patlıcanlarımızı dolduralım fakat 1 cm kadar boşluk bırakalım tam doldurmayalım.
- Salçamızı sulandırıp tencereye dizdiğimiz patlıcanların üzerine dökelim ve nar eksini ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Ekşisini fazla istiyorsanız nar ekşisini biraz daha fazla koyabilirsiniz deneyeceklere afiyet olsunn şimdiden????.
Takip edip desteklemeyi unutmayın arkadaşlar ????.