Ekşili Kuru Kabak Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- Kıyma
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dizi kurutulmuş kabak
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 dilim limon suyu
- 1 su bardağı sıcak su
Ekşili Kuru Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak soğanları incecik kıyıyoruz.
- Akabinde baharatları atıyoruz kimyon hariç.
- Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Üzerine kimyon ekliyoruz biraz karıştırıp salçasını ekliyoruz.
- Domatesleri de ek edip soteliyoruz.
- Yıkadığımız pirinci ekleyip biraz sıcak su ile nar ekşisini açıp limonu sıkıyoruz tuzunu ekleyip pirince döküyoruz. Emel pirinci tam pişirmek değil.
- Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kabakları ipinden çıkartıp yıkıyoruz.
- Bir tencerede haşlıyoruz. Çok suda durmasına gerek yok çabucak yumuşuyor aslında.
- Kabakları sudan süzüp alıyoruz.
- İçlerini ağzında boşluk kalacak biçimde harç ile dolduruyoruz.
- Kabaklarımızı uygun bir tavaya dizip üzerine 1 çay bardağı su biraz yağ gezdirip kısık ateşte pişirin. Suyunu ortada denetim edip ekleme yapabilirsiniz.