
Ekşili Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için :
- 400 gram dana orta yağlı kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarın su bardağı pirinç (bardak ölçüsü 200 mg )
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- Köfteleri yuvarlamak için un yeteri kadar siz ayarlayın
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
Ekşili Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kıymayı derin bir kaba alalım pirinci yıkayıp kıymanın üzerine dökelim.
- Soğanı rendeleyelim, galeta ununu koyalım.
- Yumurtayı kıralım, tuz ve baharatları kendi damak zevkinize nazaran ekleyin.
- Köfteyi hoş yoğuralım .
- Daha sonra bir tepsiye biraz çokça on serpelim, köfteleri fındık büyüklüğün de yuvarlayıp unlu tepsiye koyalım, ortada tepsiyi sallayalım ki köfteler una bulansın.
- Yoğurduğumuz köfte bitene kadar bu biçimde yapalım .
- Öbür tarafta havucu soyup yıkayalım ,dilediğiniz büyüklükte doğrayın, ben biraz küçük doğruyorum.
- Tencereye yağımızı koyalım ,havuçları içine atıp biraz yumuşayana kadar karıştıralım.
- Daha sonra üzerine bir buçuk iki litre kadar sıcak su koyalım.
- Tencerenin kapağını yarım kapatıp kaynamasını bekleyelim.
- Kaynayınca köftelerin fazla ununu elekten geçirip kaynayan suya salalım bir taraftan da karıştıralım .
- Bu halde 10- 15 dakika kaynadıktan sonra soyup küp küp doğradığımız patatesleri ek edelim.
- Bu orta da suyunu denetim edin şayet koyu kıvam almışsa undan ötürü sıcak su ek edebilirsiniz .
- Köfteler ve patates pişince ocağı kapatalım .
- Yoğurt ,yumurta sarısı ,yarım limon çırpın, yemeğin suyundan koyup sıcaklığını dengele yavaşça yemeğe kat karıştırın.
