Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ekşimayalı Bazlama

Ekşimayalı Bazlama
0
16

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Ekşimayalı Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram siyez unu
  • 900 gram ekmeklik un
  • 200 gram ekşimaya
  • 200 gram haşlanmış ezilmiş patates
  • 10 gram tuz +10 gram su
  • 5 gram şeker

Ekşimayalı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur yoğurulur. Kabarması için kapaklı bir kaba alırız.
  2. Ekşimaya hazır maya üzere olmadığı için kabarma süreci 10 saati bulabilir ortam ısısına nazaran.
  3. Kabaran hamurumuzu unlanmış tezgahta 150 – 200 gram ortası porsiyonlayıp, üstünü örteriz. Bir nevi tepsi mayası.
  4. Ara orta denetim ederiz hafifleyip kabarınca ısınmış tavada orta ateşte artlı önlü pişiririz.
Ekşimayalı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt