El Açma Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemesi
- 6 adet yumurta
- 3-3.5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Lor peynir
- Maydanoz
- Tuz
- Sıvı yağ
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- En büyük tencereye su yaklaşık 8-9 litre
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlık kaşığı tuz
- En büyük leğen
- Tencereye soğuk su (Ne kadar soğuk o kadar iyi)
El Açma Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamurumuzun malzemelerini hazırlayalım.Kabımızın içerisine yumurta ve tuzu ekleyip çırpalım.
- Daha sonra unumuzu ekleyelim karıştıralım karıştırdıktan sonra yoğuralım.
- Ben 11 pezi çıkardım onları bir tabağa koyup poşetleyim isterseniz 30 dk dinlendirin isterseniz direk açın ben dinlendirdim.
- O sıra da diğer malzemeleri hazırladım.
- Büyük tencere bol su koydum ocak’ta fokur fokur kaynattım.
- İçerisinde yarım çay bardağı yağı ve tuzu ekledim.
- Leğene soğuk suyumu koydum.
- İç harcı için tereyağını eritelim sıvı yağını ekleyelim.
- Maydanozları doğrayıp bir kaba alalım içerisine peynir göz kararı koyalım.
- Açma işlemi.Hamur pezilerini ister tek tek ister iki iki açabilirsiniz inçe açmaya ve hızlı açmaya özen gösterelim yoksa kurur yufkalarımız.
- İlk açtığım yufkayı yağladığım tepsiye haşlamadan koydum.
- İkinci pezimi açtıktan sonra önce kaynayan suya 30 sn sayarak bekledim.
- Daha sonra soğuk suya aldım suyunu süzüp tepsime koydum.
- Tepsiye her koymada aralarına fırça ile yağ sürdüm.
- Yarısına gelince arasına peynir ekledim ve yine devam ettim en son da üzerine yağ sürüp fırına verdim.
- Fansız bölümde 200 derecede 40 dk önce alt sonra üst olarak pişirirdim.
Su bardağı 250 ml.
Çay bardağı 125 ml.
El Açma Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı