Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Arnavut Böreği

El Açması Arnavut Böreği
0
40

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

El Açması Arnavut Böreği Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aralarına sürmek için
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber

El Açması Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Arnavut böreği için birinci olarak hamur hazırlanır. Bütün materyaller yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  2. Yoğrulan hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır (dinlendikçe daha da yumuşayacak ve açılması çok kolay olacaktır).
  3. Dinlendikten sonra hamur iki eşit kesime bölünür.
  4. Her iki kesimden 10’ar adet beze yapılır. Toplamda 20 beze elde edilir.
  5. Her beze küçük tatlı tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır ve ortalarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir.
  6. 10 tanesi farklı öteki 10 tanesi de farklı başka 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  7. Açılan hamurlar dinlenirken böreğin içi hazırlanır.
  8. Soğan ince ince doğranıp kavrulur, içine salça ve ıspanak eklenir.
  9. Tuzu, baharatı eklendikten sonra bir müddet daha kavrulup altı kapatılır.
  10. Dinlenen hamurun birinci 10 tanesi alınarak elimizde çeke çeke tepsiden 3-4 cm daha geniş olacak biçimde açılır. Hamurun geniş kalan kısımları tepsinin kenarlarına yapıştırılır.
  11. Daha sonra ıspanak hamurun her yerine eşit bir halde yayılır.
  12. Hamurun başka 10 tanesi de tekrar tepsiden biraz geniş olacak biçimde açılıp tepsiye yerleştirilir.
  13. Yanlardan sarkan hamur alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirilerek içe kıvırılır ve börek dilimlenir. (üzerine dilerseniz kesim modül tereyağ koyabilirsiniz. Lezzet ve yumuşaklık verir).
  14. Fırından çıkan sıcak böreğinize tıpkı pidedeki üzere katı sana yağını gezdirirseniz o resen eriyecektir ve bu böreğinizin daha da yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  15. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilip servis yapılır. Afiyet olsun ????
El Açması Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 yemek kaşığı tuz2,5 su bardağı su İç harcı için; 500 gr kıyma2 adet büyük soğanKarabiberKimyonTuz Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce iç harç hazırlanır kıyma bir tencerede kavrulur. Kavrulan kıymaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
El Açması Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamur için; 5 su bardağı un2,5 su bardağı su1,5 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya yahut kuru maya İç harcı için; 250 gram Beyaz peynir1 Demet Maydanoz3 adet büyük uzunluk patates1 adet orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı tuzKarabiberPulbiberReyhan1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru İçin; 5 su bardağı un2 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin; 3 su bardağı yoğurt1 adet yumurta2 yemek kaşığı un1.5 tatlı kaşığı tuz Yağlamak İçin; 125 gram tereyağı (margarin)Yarım çay bardağı sıvı yağ Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 3,5 su bardağı un1,5 su bardağı su (ılık olacak)Tuz İç harcı için; 4 adet patlıcan2 adet kuru soğanSıvı yağTuz ve karabiber Hamuru açmak için; Un ve sıvı yağ El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Ispanaklı El Açması Anne Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru İçin; Yarim kilo kepekli unYarım kilo beyaz un1 büyük çay bardağı zeytinyağı1 büyük çay bardağı yoğurtSuTuz İçi Harcı İçin; 1 kilo ıspanak4 orta uzunluk soğan1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı pul biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt