El Acması Baklava Tarifi İcin Malzemeler
*1 yumurta
*3 yemek kașığı yoğurt
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 cay kaşığı tuz
*Yarım cay bardağı sut
*Sirke veya bir kac damla limon
*Alabildiği kadar un (yumuşak olacak şekilde)
İci icin ;
*Ceviz
*Fındık
Acmak icin;
*Nişasta
Ara kat ve ustu icin;
*Tereyağ
*Sıvı yağ
Şerbeti icin;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 kac damla limon suyu
El Acması Baklava Tarifi Yapılışı
1
*İlk once şerbetini yapalım
*Malzemeleri tencereye dokelim ve pişirelim soğumaya bırakalım
*Tum malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
*Daha sonra ceviz buyukluğunde bezelere ayıralım
*Ayırdığımız bezeleri tek tek nişastayla acarak her katını yağlayarak tepsiye dizelim
*Orta katına ceviz ve fındığı koymayı unutmayalım
*Bezeler bitene kadar bu işlemi devam ettirelim
*Baklavamızı dilimleyelim uzerine bolca tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp dokelim
*140 derecede geniş şekilde pişirelim ustu iyice kızarana kadar
*Fırından cıkarıp soğuyan şerbeti baklavamızın ustune dokelim ve cekmesini bekleyelim
Afiyet olsun
*1 yumurta
*3 yemek kașığı yoğurt
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kabartma tozu
*1 cay kaşığı tuz
*Yarım cay bardağı sut
*Sirke veya bir kac damla limon
*Alabildiği kadar un (yumuşak olacak şekilde)
İci icin ;
*Ceviz
*Fındık
Acmak icin;
*Nişasta
Ara kat ve ustu icin;
*Tereyağ
*Sıvı yağ
Şerbeti icin;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*1 kac damla limon suyu
El Acması Baklava Tarifi Yapılışı
1
*İlk once şerbetini yapalım
*Malzemeleri tencereye dokelim ve pişirelim soğumaya bırakalım
*Tum malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
*Daha sonra ceviz buyukluğunde bezelere ayıralım
*Ayırdığımız bezeleri tek tek nişastayla acarak her katını yağlayarak tepsiye dizelim
*Orta katına ceviz ve fındığı koymayı unutmayalım
*Bezeler bitene kadar bu işlemi devam ettirelim
*Baklavamızı dilimleyelim uzerine bolca tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp dokelim
*140 derecede geniş şekilde pişirelim ustu iyice kızarana kadar
*Fırından cıkarıp soğuyan şerbeti baklavamızın ustune dokelim ve cekmesini bekleyelim
Afiyet olsun