Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Baklava

El Açması Baklava
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
el-acmasi-baklava.jpg

El Açması Baklava Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Alabildiği kadar un
Şerbet için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 limon
İçi için
  • Ceviz ya da fındık

El Açması Baklava Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle kabartma tozu ve un hariç başka gereçleri yoğurma kabına ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  2. Akabinde kabartma tozu ve alabildiği kadar unu ekliyoruz. Çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz ve bezelere bölüyoruz. 22 küçük beze çıktı benden.
  3. Bezeleri 30 dk dinlendirip nişasta ile bezeleri incecik açıp ortasına ceviz koyuyoruz.
  4. Her 3 yufkadan sonra eritilmiş tereyağı ile yağlıyoruz. 6 kattan sonra da ceviz ekliyoruz.
  5. Son yufkayı da yerleştirdikten sonra dilimleyip eritilmiş tereyağını üzerine eşit olarak döküyoruz.
  6. Evvelce ısıtılmış 250 derecelik fırında 20 dk pişiriyoruz.
  7. Baklava pişerken şerbeti pişiriyoruz. 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri 15 dk kaynatıp içine limon atıyoruz.
  8. Sıcak çıkan baklavanın üzerine sıcak şerbeti döküp soğumaya bırakıyoruz. Akabinde servis ediyoruz.
 
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt