Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Börek Çıtır Çıtır (Peynirli)

El Açması Börek Çıtır Çıtır (Peynirli)
0
32

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
el-acmasi-borek-citir-citir-peynirli.jpg

El Açması Börek Çıtır Çıtır (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi;
  • Yarım kalıp 300 gram beyaz peynir
Hamura sürmek için ;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam

El Açması Börek Çıtır Çıtır (Peynirli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, tuz, sirke bir kaba konur .
  2. Un kontrollü şekilde eklenir yumuşak bir hamur elde edilir .
  3. Üzerine su sürülüp 15 dk dinlendirilir.
  4. Dinlenen hamurdan 6 tane çıkıyor avuç içi kadar koparılır .
  5. Yemek tabağı kadar açılır üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürülür.
  6. Tezgah üzerine konur diğer 5 hamur da aynı şekilde açılır .
  7. Üst üste yağlanıp konur, 15 dk kadar bekletilir .
  8. Yağlanan tezgaha tek tek alınarak tezgah üzerinde yavaş yavaş genişletilerek el yardımı ile açılır.
  9. Açılan hamura ufalanmış beyaz peynir dizilir ve yuvarlanır.
  10. En son içe doğru yuvarlanır .
  11. Yağlı kağıt konan tepsiye alınır.
  12. Üzerine yoğurt sürülür ,susam atılır.
  13. Önceden ısıtılan 180 derece fırında kontrollü şekilde kızarana kadar pişirilir .
Çıtır çıtır bir börek oluyor çok kolay yapamam demeyin her şeyi kuralına göre uygularsanız ve ununuz bayat değilse harika bir hamur oluyor şimdiden afiyet olsun.

El Açması Börek Çıtır Çıtır (Peynirli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak yaklaşık 1 su bardağı alıyor) İçi için; 4 adet haşlanmış patates1 adet soğan1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Az Ölçülü Peynirli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet böreklik yufka1 kase tulum ve lor karışımı peynir (istediğiniz peynir olabilir) Sosu için; 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı sirke...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
El Açması Nişastalı Çıtır Kalem Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı yoğurt1 türk kahve fincanı sıvı yağ3 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 küçük çay bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz Açmak için : 1 küçük kase nişasta1 küçük kase un Aralarına sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 5 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; 4 haşlanmış patates1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı tozbiber Hamuru yağlamak için; Sıvı yağTereyağ El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 1 kilogram haşlamalık patatesYarım kilo orta yağlı kıyma1 orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyonBirer çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biberEser ölçüde tuz3 çorba kaşığı zeytinyağıYarım demet maydanoz Hamurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt