Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Börek (Fırın Böreklerinin Asıl Tarifi)

El Açması Börek (Fırın Böreklerinin Asıl Tarifi)
0
87

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
el-acmasi-borek-firin-boreklerinin-asil-tarifi-9.jpg

El Açması Börek (Fırın Böreklerinin Asıl Tarifi) İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 tatlı k. tuz
Ortalarını yağlamak için;
  • 200 gram tereyağı yahut margarin
  • Sıvı yağ
İçi için;
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 adet patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tatlı toz biber

El Açması Börek (Fırın Böreklerinin Asıl Tarifi) Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yoğuralım yumuşak kıvama gelene kadar ve ele yapışmayana kadar uzun mühlet yoğurulması değerli.
  2. Hamuru 8 bezeye ayıralım ve orta uzunluk olana kadar bezenin birini açalım ortasına margarin yahut tereyağımızı sürelim
  3. 1 yemek kaşığı kadar daha sonra başka bezeyi açalım.
  4. Birebir büyüklükte üstüne kapatıp kenarlarını bastıralım 4 adet hamur elde edeceğiz 1 saat kadar dinlendirelim.
  5. Daha sonra iç harcı için patatesleri haşlayalım haşlanan patatesleri robota koyalım .
  6. Soğanımızı küçük doğrayıp kavuralım onu da robota atalım baharatları ve sütü ekleyelim robottan geçirelim karışım püre halini almalı.
  7. Dinlenen hamurumuzun üstüne sıvı yağ dökelim 2 yemek kaşığı kadar daha sonra merdane yardımı ile biraz açalım.
  8. Çok bastırmadan sonra merdaneyi bırakalım elle açtıralım çarşaf serer üzere uçlarından nazikçe tutarak çekelim.
  9. Ufak tefek yırtılmalar olabilir sorun değil iç harcımızı koyalım.
  10. Dilediğiniz biçimi verebilirsiniz üstüne yağ sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece  fırına atalım kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt