El Açması Börek (Fırın Böreklerinin Asıl Tarifi) İçin Materyaller
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 1 tatlı k. tuz
- 200 gram tereyağı yahut margarin
- Sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 3 adet patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tatlı toz biber
El Açması Börek (Fırın Böreklerinin Asıl Tarifi) Yapılışı
- Öncelikle hamuru yoğuralım yumuşak kıvama gelene kadar ve ele yapışmayana kadar uzun mühlet yoğurulması değerli.
- Hamuru 8 bezeye ayıralım ve orta uzunluk olana kadar bezenin birini açalım ortasına margarin yahut tereyağımızı sürelim
- 1 yemek kaşığı kadar daha sonra başka bezeyi açalım.
- Birebir büyüklükte üstüne kapatıp kenarlarını bastıralım 4 adet hamur elde edeceğiz 1 saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra iç harcı için patatesleri haşlayalım haşlanan patatesleri robota koyalım .
- Soğanımızı küçük doğrayıp kavuralım onu da robota atalım baharatları ve sütü ekleyelim robottan geçirelim karışım püre halini almalı.
- Dinlenen hamurumuzun üstüne sıvı yağ dökelim 2 yemek kaşığı kadar daha sonra merdane yardımı ile biraz açalım.
- Çok bastırmadan sonra merdaneyi bırakalım elle açtıralım çarşaf serer üzere uçlarından nazikçe tutarak çekelim.
- Ufak tefek yırtılmalar olabilir sorun değil iç harcımızı koyalım.
- Dilediğiniz biçimi verebilirsiniz üstüne yağ sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırına atalım kızarana kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.